Blog
Is mijn woning geschikt voor splitsing?
Veel mensen denken: splitsen? Dat kan bij mijn huis helemaal niet. Maar geloof ons, het kan vaker dan je denkt. We kijken in deze blog naar de indeling van je woning. Loop met deze ideeën eens door je huis. Of neem contact met ons op zodat we mee kunnen kijken.
Hoe zit het met mijn privacy, bij splitsing?
Uit onze enquête en gesprekken blijkt dat verlies aan privacy een van de belangrijkste bezwaren is bij het splitsen van je woning. Angst daarvoor is meestal helemaal niet nodig. Het is immers de bedoeling dat er twee zelfstandige woningen ontstaan met eigen voorzieningen als keuken, badkamer en een eigen entree: het gaat niet om ‘inwoning’. Ik woon zelf in zo’n gesplitst huis en kom de huurders eigenlijk alleen tegen als we tegelijk onze fiets uit de schuur halen.
Zo maak je je eigen huis levensloopbestendig
In je eigen huis blijven wonen, ook als je ouder wordt of als je gezondheidsproblemen krijgt. Dat is een grote wens van veel 55-plussers. Met het splitsen van je woning kun je je eigen huis slim aanpassen en levensloopbestendig maken.
Wat is levensloopbestendig wonen?
Levensloopbestendig wonen wil zeggen dat je huis zodanig is ingericht dat je er kunt blijven wonen, ook als je ouder of slechter ter been wordt. Veel aanpassingen hebben als doel om meer veiligheid te creëren, ofwel om te voorkomen dat iemand valt. Denk daarbij aan het vervangen van hoge drempels door lage drempels en het aanbrengen van een zitje in de douche.
Kleiner wonen in je eigen buurt? Dat kan!
Veel 55-plussers willen best kleiner gaan wonen. En dan het liefst in de wijk waar ze nu ook wonen. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Herkenbaar? Wellicht is splitsen voor jou de oplossing om kleiner te wonen in je eigen buurt.